Sollicitatiehulp

Een goede sollicitatiebrief is je visitekaartje. Ik kan je helpen om je brief te verbeteren, zodat jij meer kans maakt op een sollicitatiegesprek. Hoe werkt het?

Veel mensen worstelen met het schrijven van sollicitatiebrieven. Dat is ook niet gek. We willen laten zien wie we zijn, wat we kunnen en wat we willen. Tegelijk scheppen we niet graag op.

Ik ben ervan overtuigd dat een goede brief veel uitmaakt. Je wekt dan de interesse van de werkgever. die snel een beeld wil krijgen van jou als kandidaat.

Overal is online hulp te vinden, maar vaak zijn de tips heel globaal. Dat je voorbeelden kunt gebruiken en je motivatie over moet brengen, is niet meer dan logisch. De vraag hoe je dat in je eigen brief toepast, blijft vaak onbeantwoord. Je kunt voorbeeldzinnen gebruiken of zelfs je brief door iemand anders laten schrijven. Maar beide maken je brief meestal weinig concreet en laten vaak te weinig zien wie jij echt bent.

Wat helpt wel?

Een brief wordt pas echt beter als je meer inzicht hebt in wat JOUW brief duidelijker, toegespitster, concreter, persoonlijker en prettiger leesbaar maakt. Je moet oog krijgen voor wat er beter kan in je brief en hoe je jezelf traint om een betere brief te schrijven.

Alle artikelen op deze pagina kun je gratis gebruiken om zelf aan de slag te gaan. Wil je meer persoonlijk advies over een sollicitatiebrief? Ik help je graag om jouw brief te verbeteren in twee stappen:

  1. Ik geef je eerst feedback op de inhoud en schrijfstijl. Hoe komt jouw verhaal over en welke argumenten gebruik je? Krijgt de lezer een duidelijk beeld van jou als kandidaat? Waar leg je de nadruk op? En probeer je niet te veel zeggen in je brief? Je hebt namelijk ook je CV nog en het (hopelijk) gesprek waarin je over jezelf kunt vertellen. Kortom ik neem je brief heel kritisch onder de loep en geef persoonlijk advies hoe je jouw brief kan verbeteren.
  2. Als laatste kijk ik nog eens heel nauwkeurig of alle zinnen goed lopen en of er geen taal- en typefouten in staan.

Het grote voordeel is dat je jouw sollicitatie niet volledig uit handen geeft. Je blijft dicht bij jezelf en dat is precies waar de werkgever op zit te wachten bij de brievenselectie.

Wat levert het je op?

  • Meer inzicht in wat je te bieden heb en hoe je jezelf presenteert
  • Een betere brief
  • Een goede voorbereiding op een sollicitatiegesprek
  • Dus: tools voor het vinden van een geschikte baan!

Hoe werkt het?

Om je goed te kunnen helpen, heb ik behalve je brief ook je CV nodig en de vacaturetekst. Je krijgt altijd binnen een paar werkdagen of in overleg vóór een deadline antwoord terug.

Wat kost het?

Voor 47,50 euro (incl. btw) krijg je het hele pakket met twee keer uitgebreide feedback op een brief.

Voor 67,50 (incl. btw) krijg je ook feedback op je CV (plus het bovenstaande).

Heb je een specifieke vraag of wil je meer persoonlijke begeleiding bij het schrijven van sollicitatiebrieven? We kunnen samen kijken wat je nodig hebt.

Neem vrijblijvend contact op:
pauline@vanschayck.nl

“Pauline kon zich goed verplaatsen in wat voor persoon het bedrijf zocht en ze geeft op een duidelijke en gerichte manier feedback waardoor mijn brief een stuk persoonlijker en krachtiger werd” (Dorien)

Comments are closed.

Omhoog ↑