Heukels’ Flora van Nederland

In 2019 heb ik een redactionele bijdrage geleverd aan de nieuwe editie van Heukels’ Flora van Nederland. In opdracht van Tekst 2000 BV / B1 werkte ik hiervoor samen met Noordhoff uitgevers.

Heukels’ Flora van Nederland is het standaardwerk over de flora van Nederland. Het is een uniek boek in zijn soort. In één band is de wetenschappelijk betrouwbare en meest complete flora van Nederland opgenomen. In de geheel nieuwe editie is de spectaculaire uitbreiding van de Nederlandse flora met 2.500 soorten opgenomen (20% meer ten opzichte van 2005). Deze editie is in kleur, waardoor de soorten nog beter te determineren zijn. De aangebrachte tabs en slimme indeling maakt navigeren nog makkelijker. Invasieve en giftige planten zijn duidelijk aangegeven. Deze nieuwe editie is geschreven door de Leidse plantkundige Leni Duistermaat, verbonden aan Naturalis Biodiversity Center.

Dankzij mijn werk konden de zetter en drukker op de juiste manier – volgens de systematiek in de biologie – alle informatie over de groepen en soorten plaatsen.

Tags

Biologie
Wetenschap

Comments are closed.

Omhoog ↑