Voordracht Huibregtsenprijs 2019

Een paar maanden geleden kreeg ik een voordracht voor de Huibregtsenprijs in mijn mailbox. De vraag was: Kun je deze eens kritisch bekijken? Na een grondige redactieslag is de voordracht nu genomineerd voor deze prestigieuze wetenschapsprijs.

De Huibregtsenprijs gaat naar een recent onderzoeksproject dat wetenschappelijk vernieuwend is met duidelijk maatschappelijke relevantie. Dit jaar zijn zes projecten genomineerd, waarvan er uiteindelijk één wordt bekroond met de Huibregtsenprijs. De prijs wordt uitgereikt op 7 oktober, tijdens de Avond van Wetenschap & Maatschappij, in de Ridderzaal in Den Haag.

In maart werd ik door hoogleraar Preventieve Geneeskunde Onno van Schayck (Universiteit Maastricht) gevraagd om zijn voordracht voor de Huibregtsenprijs te redigeren. Uit 25 inzendingen is nu hij genomineerd.

Onno van Schayck is volgens de jury onder andere genomineerd vanwege zijn rol bij het Nationaal Preventieakkoord. Dit akkoord moet in de komende jaren in Nederland leiden tot gezonder gedrag op het gebied van roken, voeding en bewegen.

Tags

Wetenschap

Comments are closed.

Omhoog ↑