Voordracht Huibregtsenprijs 2019

In het voorjaar van 2019 kreeg ik een voordracht voor de Huibregtsenprijs in mijn mailbox. De vraag was: Kun je deze eens kritisch bekijken? Na een grondige redactieslag werd de voordracht genomineerd voor deze prestigieuze wetenschapsprijs.

De Huibregtsenprijs gaat naar een recent onderzoeksproject dat wetenschappelijk vernieuwend is met duidelijk maatschappelijke relevantie. In 2019 waren zes projecten genomineerd, waarvan er uiteindelijk één werd bekroond met de Huibregtsenprijs. De prijs werd uitgereikt op 7 oktober, tijdens de Avond van Wetenschap & Maatschappij, in de Ridderzaal in Den Haag.

In maart vroeg hoogleraar Preventieve Geneeskunde Onno van Schayck (Universiteit Maastricht) mij om zijn voordracht voor de Huibregtsenprijs te redigeren. Uit 25 inzendingen werd hij vervolgens genomineerd.

Onno van Schayck kreeg de nominatie volgens de jury onder andere vanwege zijn rol bij het Nationaal Preventieakkoord. Dit akkoord moet in de komende jaren in Nederland leiden tot gezonder gedrag op het gebied van roken, voeding en bewegen.

Tags

Wetenschap

Comments are closed.

Omhoog ↑